شیر خشک نوزاد یا فرمولاسیون شیر نوزاد به عنوان جایگذینی برای شیر انسان مورد استفاده قرار می گیرد.همچنین می توان به عنوان محصولات مکمل برای نوزادان با سن بیشتر و با فرمول مخصوص برای نیازهای غذایی خاص برای جلوگیری از آلرژی نوزادان مانند شیرهای مبتنی بر سویا برای نوزدان دارای کمبود لاکتوز استفاده می شود.محصول نهایی بوسیله اسپری درایر خشک شده و یا به صورت مایع در بطریهای استریل بسته بندی می شوند. مواد افزودنی مهمولاٌ شامل پروتئین های شیر، لاکتوز، پروتئین سویا، مالتودکسترین و ویتامینها و مواد معدنی می باشند.
انتخاب مواد خام، فرمولاسیون، تولید و نگهداری شیر بچه یکی از سخت ترین تنظیمات در صنایع غذایی می باشد.
مشکلات:
آماده سازی ییش اختلاط در هنگام استفاده از همزن های معمولی و اختلاط پودر و مایع دچار مشکل می شود.
پودرها بسیار چسبنده بوده و باید با سرعت کنترل شده ای برای کاهش فرم توده ای افزوده شوند.
سیستم های مرسوم نمی توانند تنش لازم را برای شکست تجمعات ایجاد کنند.
زمان فرآیندی زیادی برای پخش کامل و رسیدن به پیش اختلاط عاری از توده برای همگن سازی احتیاج است.
همزدن با شدت بالا برای پخش پودرها می توانند باعث ایجاد فوم در محصول شود.
فرآیند باید در بهترین شیوه بهداشتی انجام شود. مشکلات می توانند با سیستم های مرسوم افزایش یابند وقتیکه مقداری از پودر روی دیواره مخزن و روی میکسر هیدراته می شوند و باعث افزای احتمال آلودگی می شود.
پیش اختلاط اجزاء در دمای بالا باعث افزایش احتمال آلودگی باکتریایی می شود.
راه حل:
هموژنایزرهای شرکت نوین ابزار می توانند یک پیش اختلاط عاری از تجمعات را در کسری از زمان به نسبت روش های معمول فراهم کنند.
غلظت بالای مواد جامد می تواند با هموژنایزر ایجاد شود و مرحله تبخیر را حذف کند.
برای حجم های بالا، از هموژنایزر های هاپر دار استفاده می شود. بسته به عوامل خاص، ممکن است از دیگر مدل ها استفاده کرد.
ثبت ديدگاه